Nataša Miljković: Najvažnije mi je da naučim sina da nesebično poklanja

 

„Moj sedmogodišnji sin i ja redovno doniramo njegove igračke deci bez roditelja. Prvi put, nije mogao da se odrekne ni jedne. Tek posle nekoliko sati pregovaranja, i njegovog gutanja knedli, napunili smo kesu. U trenutku primopredaje igračaka, moj sin je osetio da je odjednom odrastao, a ja da će nam svaki sledeći put ovaj posao biti sve lakši. Jednoga dana, umesto igračaka, poklanjaće veće i važnije stvari.“

natasa miljkovic-2 (1) (1)

Popularna voditeljka u zajedničkoj kampanji UNICEF-a i WANNABE magazina

Ovako je Nataša Miljković, naša poznata voditeljka opisala svoj trenutno najvažniji zadatak – da svog sina nauči da bude human i nesebično poklanja. Ona je u video intervjuu, snimljenom u okviru zajedničke kampanje UNICEF-a i magazina WANNABE „WannaGive- jer je tuđa sreća i moja sreća“, objasnila zbog čega je važno davati.

„Kada dajemo možemo da promenimo nečiju sliku o ljudima, kao sebičnima, zatvorenima i udaljenima. Tako pravimo male promene, a puno malih promena znači jedan bolji svet“, istakla je Nataša.

Ovaj iskreni intervju jedan je od brojnih koji su snimljeni u okviru pomenute kampanje, pokrenute sa ciljem promovisanja humanosti i važnosti redovnog mesečnog doniranja kroz Klub prijatelja UNICEF-a.

„Posebno je važno da pažnju i pomoć usmerimo ka najmlađima. Tako menjamo njihovu sliku o svetu u kojem žive“, istakla je Nataša u i dodala da kada pomažemo deci, menjamo čitav njihov život i ublažavamo razočaranost sa kojom možda u tom trenutku odrastaju.

Poznata voditeljka je istakla i da veruje da smo mi, kao nacija, dobri ljudi. Daleko bolji, kako kaže, nego što to možemo da pročitamo u novinama.

“ Jedan čovek iz Leskovca je od svog kioska napravio javnu kuhinju. Drugi čovek, po zabitima u Srbiji nosi lekove i pomaže starima. Skoro sam pročitala i da je jedan mladi nezaposleni doktor, rešio da besplatno leči stare ljude. Kad vidim takve priče, shvatim da mi jesmo dobri. I dalje ima lepih vesti i humanih ljudi“, zaključuje voditeljka.

Ukoliko i vi želite da podržite UNICEF kroz redovne mesečne donacije i priključite se brzorastućem Klubu prijatelja ove organizacije, pošaljite SMS sa sadržajem „100“ ili „200“ na broj 9656 (za korisnike Telekom i Telenor mreže). Detaljnije o Klubu prijatelja UNICEF-a pročitajte ovde.

Celu Natašinu priču pogledajte u video klipu ispod.